Winkelwagen

Producten

Speciaal

Boeken


Schrijven en boeken

Het was al duister toen de schrijver, moe van de vele beleve­nissen, zijn kantoortje binnensloop en voorzichtig, als droeg hij een kostbare schat die hij voor zijn al te nieuwsgierig gezinnetje wou ver­bergen, de deur achter zich dicht deed.

Ach, wat een geluk een thuis te hebben, eigenhandig een deur te kunnen sluiten. De schrijver besefte wat de waarde was van een eigen huis, doch niet zoals een dakloze dat zou beseffen. Hij hing zijn vest, dat al te warm was voor de vroege dag in mei, over zijn bureaustoel die half onder het zware houten blad was geschoven. Uit zijn zak viste hij een paar dropjes, misschien was dat wel de schat want hadden zijn kinderen ze ontdekt dan was hij ze kwijt geweest. Meewarig moest hij aan zijn bengels denken en in gedachten cirkelden ze als wolkjes boven zijn hoofd. Vol geluk keek hij ernaar tot hij ineens een ander wolkje gewaar werd. Een wolkje, klein en onbeduidend, hij keek ernaar en toen... toen zag hij het. Dat was geen wolkje meer, het leek... een nieuwe schrijverij!

75 jaar profronde van Made

75 jaar profronde van MadeVijfenzeventig jaar profronde van Made, daar waar een dorp groot in en door kan zijn. 

Op zondag 21 september 1941 werd de eerste ronde verreden. De Duitse bezetting hielp een handje mee en zette het wielrennen in als propaganda. Made lag echter niet aan doorgaande wegen en was daarom benauwd voor het uitblijven van de komst van de beroepsrenners. De plaatselijke toprenner Cees Joosen bracht uitkomst en zorgde door een persoonlijke lobby dat al zijn collega’s in Made de strijd met elkaar aangingen. Kees Pellenaars trok aan het langste eind. Een nieuwe koers was geboren en ieder was er vol lof over. In de daarop volgende jaren was Made steeds weer een stapje voor op de anderen. Zo werd er voor het eerst een betaalde fietsenstalling (voor bezoekers) gecreëerd en gingen de opbrengsten naar een goed doel: het Wit-Gele kruis. Verder werd er geld ingezameld voor de grafzerk van een noodlottig gevallen jeugdrenner, en werd er in het kader van vermakelijkheidsbelasting een gulden toegang gevraagd. Grote renners hebben er gewonnen, wat te denken van Gerrit Voorting, Peter Post, Gerrie Knetemann, Jan Raas, Johan Museeuw, Tom Boonen, Mark Cavendish en Niki Terpstra. In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw telde West-Brabant misschien wel tachtig criteriums, meer dan zeventig zijn er verdwenen, maar die van Made is er nog altijd. Misschien ligt het aan de gemoedelijkheid, het hardwerkend comité dat als een team fungeert, een welwillende gemeente, gratis toegang of aan de zegeningen van de pastoor. U leest het in vijfenzeventig jaar Profronde van Made. 

Prijs is inclusief verzendkostren in Nederland en België


euro 15.00Aantal  Damesteam

Damesteam
Roman over twaalf dames die meedoen aan Rondje Nederland

Damesteam, heldinnen op smalle racebandjes

Dinsdag 12 februari was de eerste bijeenkomst te Soest van het Damesteam! en tevens de aftrap van het schrijven van een geromantiseerd boek waarin de strijd van het team wordt beschreven. De dames fietsen mee met Rondje Nederland en hebben te kampen met een fysieke inspanning die ook mentaal gaat gelden. Uiteindelijk – daar zijn ze allen van overtuigd – is de beloning voor die strijd een geweldige overwinning. 

De prijs is inclusief verzendkosten in Nederland en België


euro 15.00Aantal  De geest van de Vloeiweide

De geest van de Vloeiweide
oorlogsroman gebaseerd op ware verhalen 'ongewenst in het verzet'

De geest van de Vloeiweide, ongewenst in het verzet

Vanaf het monument van de Vloeiweide kan Freek, na zestig jaar van verwerken, eindelijk zijn verhaal vertellen. De eerste oorlogsdagen, de vlucht, de bezetting, kwajongensstreken, het Oranjehotel in Scheveningen, werken in Duitsland, onderduiken, Dolle Dinsdag, verzet, het drama van de Vloeiweide en de bevrijding.
Een boek dat tot stand is gekomen door middel van interviews, onderzoek in archieven en historische naslagwerken. De hoofdpersoon Freek (Reiniers) Cohen heeft als persoon nimmer bestaan, maar is door de schrijver ‘geconstrueerd’ uit de belevenissen van meerdere personen die hun oorlogsverleden en hun aangrijpende ervaringen met hem wilden delen. De verschillende passages in het boek berusten op feitelijke gebeurtenissen en waarheden.

De prijs is inclusief verzendkosten in Nederland en België


euro 15.00Aantal  De jongens van Van Katwijk

De jongens van Van Katwijk
Biografie over Jan, Piet en Fons van Katwijk

De jongens van Van Katwijk
Jan, Piet en Fons uit Oploo

De wielerbroers Jan, Piet en Fons van Katwijk zijn afkomstig uit het Oost-Brabantse dorp Oploo en bekend in de wijde omgeving. Opgeteld kregen de drie tijdens hun wielercarrière zo’n 800 keer bloemen en rondemisskussen omdat ze eerste, tweede of derde werden. Het trio was en is een bijzonderheid in de wielerwereld. Drie broers die op de fiets hun brood verdienden is niet uniek, wel een zeldzaamheid, in binnen- en buitenland. Ze hebben het kleine dorp op de wereldkaart gezet. Met dit boek gaan we terug naar de Oploose wielergeschiedenis in het algemeen en dat van de Van Katwijks in het bijzonder. Een tijdperk dat aan te duiden is tussen grofweg 1954 en eind 1987. Het plaatsje oostelijk van de Peel ontpopte zich in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw tot een waar wielerwalhalla. Het dorp bracht in die jaren vele renners voort maar drie steken er met kop en schouders boven uit. Dat zijn natuurlijk Jan, Piet en Fons van Katwijk die tussen 1968 en 1987 professioneel wielrenner waren.  

Drie broers, drie beroepsrenners, dus. Het gebeurde meer. Het West-Brabantse wielernest Sint Willebrord bracht Wim, Piet en Nico van Est voort. Zij waren van 1949 tot en met 1966 prof. De uit het Zuid-Limburgse gehucht Scheulder afkomstige broers Ger, Huub en Jan Harings waren tussen 1963 en 1976 broodrenners. De Haarlemmers Gerard, Tonny en Piet Peters waren de eerste drie Nederlandse broers die met wielrennen brood op de plank brachten. Zij vierden vooral successen op de baan. Wat het Van Katwijk-trio van de andere drie families onderscheidt, is dat ze met een totaal van 33 de meeste profseizoenen kunnen overleggen. Het zal voor welke familie dan ook een hels karwei worden om ook maar in de buurt te kunnen komen van de Van Katwijks. 

Jan (1946), Piet (1950) en Fons (1951) van Katwijk vormen derhalve een bijzonder trio binnen de wielersport. Niet alleen omdat ze broers zijn, ook omdat menig prof zijn resultaten direct zal willen inwisselen tegen die van één van de broers. Uitslagenlijsten vergelijkend, en met de eigen boekhouding van de broers bij de hand, komen we uit op ongeveer 800 klasseringen bij de eerste drie, van aspirant tot prof. 
Het boek ‘De jongens van Van Katwijk’ geeft dan ook een boeiende kijk in de historische keuken van onze wielersport.  

John van Ierland en Henk Baltussen

De prijs € 19,95 is inclusief verzendkosten in Nederland.


euro 19.95Aantal  De Speer van Rijsbergen, het is wat het is

De Speer van Rijsbergen, het is wat het is
Roman gebaseerd op het roerige wielerleven van Johan van der Velde

De Speer van Rijsbergen, het is wat het is

‘De Speer van Rijsbergen’. Een roman gebaseerd op het roerige wielerleven van Johan van der Velde, in het genre ‘faction’: een mengvorm tussen fictie en non-fictie. Uniek in de wielersport. De roman maakt de lezer op een unieke manier deelgenoot van het professionele wielrennen van weleer door een groot wielertalent te volgen dat na een gedegen aanloop met gemak roemruchte cols van de buitencategorie bedwingt. Daarna begint hij net zo makkelijk aan de afdaling. De renner gaat als een speer - maar mist een bocht. Hij raakt van de weg af, ontspoort en stort in de diepte, een afgrond in de vorm van vier betonnen muren die de zelfkant van de maatschappij symboliseren. Enkel een klein raampje geeft licht in de sombere kamer en in het verwoeste leven. Dat beetje licht zorgt weer voor hoop, kracht en wederopstanding. 
Geen biografie maar een roman dus, waarin de lezer zich verliest in de hoofdpersoon en zo het wielrennen beleeft. En daarbij stevig geraakt wordt door de ups en downs die het leven voor hem in petto heeft. De Speer van Rijsbergen kruipt onder de huid.

Johan van der Velde is misschien wel het grootste wielertalent dat Nederland ooit heeft voortgebracht. Hij domineerde in de jaren zeventig, tachtig en negentig van de vorige eeuw. Hij nam een tourwinnaar op sleeptouw, veroverde verschillende kampioenstruien, boekte klinkende overwinningen en hield wielerminnend Nederland in de ban van de koers. Maar hij ondervond ook de keerzijde van het succes, werd daardoor gegrepen en raakte op het verkeerde pad. Het lukte hem om zich daaraan te ontworstelen en ten slotte weer uit het diepe dal te klimmen. 

Het verhaal start in 1965 in het Brabantse gehucht Oekel en eindigt in 1995 op kasteel Bloemendaal in Vaals, bij de reünie van de roemruchte Raleighploeg. Het boek wordt gesierd door een mystieke foto van Tonny Strouken. 

De prijs is inclusief verzendkosten in Nederland en België.


euro 19.95Aantal  Het floepte er zomaar uit

Het floepte er zomaar uit
columns van schooldirecteur Eddy Janssen

Het floepte er zomaar uit 

Dit boek is geen doorlopend verhaal en leent zich daarom uitstekend om af en toe eens 'tussendoor' een verhaaltje te lezen. Humor en zelfspot zijn de auteur niet vreemd, waardoor hij erin geslaagd is om ingewikkelde onderwijszaken gemakkelijk leesbaar en voor iedereen toegankelijk te maken.

Prijs is inclusief verzendkosten in Nederland en België


euro 15.00Aantal  Het ijzeren hek

Het ijzeren hek
het groot Breda's verhalenboek deel 2

Het IJzeren hek, het groot Breda’s verhalenboek deel 2

“Het ijzeren hek, het tweede groot Breda’s verhalenboek”, is een aaneenschakeling van volksverhalen uit Breda.  De verhalen spelen zich af in de oude binnenstad van Breda, in de wijken en in de voormalige randgemeenten.  Achter vaak nu nog herkenbare gevels spelen onbekende, maar ook bekende Bredase types de hoofdrol in allerlei spannende, grappige en  soms ontroerende avonturen.

Het boek is voorzien van veel, vaak unieke, foto’s. Hierdoor is het geworden tot een ongekend lees-, kijk- en luisterboek. Dit laatste natuurlijk omdat een dergelijk verhalenboek  zich bij uitstek leent tot voorlezen.

Een onmisbaar boek dus voor jong en oud die niet alleen geïnteresseerd zijn in de stad Breda, maar die ook van sprookjes, fabels, legenden, volksverhalen en andere ‘leugens’ houden.

Prijs is inclusief verzendkosten in Nederland en België


euro 10.00Aantal  Ik zoek niet, ik vind

Ik zoek niet, ik vindIk zoek niet, ik vind 

Het boek gaat over serendipiteit en toevallige verbanden. Alles kan gezien worden, gevonden worden en bemerkt worden als de focus goed is, als de personal branding top is.
Een boek met tips en cases voor het werken naar Geluk met een grote letter G.

Prijs is inclusief verzendkosten in Newderland en België


euro 10.00Aantal  Kees Haast,

Kees Haast, "vader ik wor koereur!"
Biografie over het korte maar bewogen wielerleven van Kees Haast

Kees Haast, "Vader, ik wor koereur!"

Briançon, 9 juli 1965. 
De mensen leken nietig tussen al die rotsgiganten. Een plekje vuil, een vlokje stof, klevend aan een wandbord: de weg omhoog naar de top van de Col de Vars. 
De radio in onze auto kraakte. Een opgewonden stem noemde de naam van Kees Haast. Toen weer stilte. Opnieuw de scherpe stem: Keesje Haast. 
Toen zagen wij hem. Alleen. Rukkend aan zijn stuur. Hij fietste lelijk. Zijn hoofd gebogen. Een grimmig masker. Zijn ogen gevestigd op de weg. Met randen vuil rond zijn lippen. Rond hem motorfietsen. Achter hem Kees Pellenaars. Zonder sigaar. Schreeuwend. Om hem heen voorts de stilte van de Alpen. Achter hem, honderd meter misschien, de grote mannen Raymond Poulidor, Julio Jiménez, Gianni Motta en Joachim Galera. 
Zo kwam Kees Haast als eerste over de top. 

De prijs € 17,50 is inclusief verzendkosten in Nederland en België.


euro 17.50Aantal  Mathieu Hermans, tegen de stroom in

Mathieu Hermans, tegen de stroom in
Biografie over profwielrenner Mathieu Hermans

Mathieu Hermans, tegen de stroom in

Een verhalend boek over de Nederlandse sprinter Mathieu Hermans. Een boek geheel geschreven in de eerste persoon met aanvullingen van Sean Kelly, Pedro Delgado, Herbert Dijkstra, Erwin Nijboer, Albert Stofberg, Jan Mulder en Mart Smeets. Het boek geeft Mathieu’s aanzet tot wielrennen geromantiseerd weer om vervolgens van Brabant de stap te maken naar Spaans Baskenland en daar een topsprinter te worden. De combinatie van trefwoorden die het boek anders maken dan de bestaande biografieën over wielrenners zijn: 
Jong, vrijbuiter, dienst, veldrijden, Amstel, overwinnen, prof, Spanje, Baskenland, politiek, ETA, onafhankelijkheid, achteromkijken, Vuelta, etappes, sprinten, Marokko, Turkije, Tour de France. 
Woorden die zo een spannend jongensboek kunnen vullen, maar ook inzicht geven in het ons onbekende professionele wielrennen in Spaans Baskenland. Een land in een land dat al decennia strijdt voor onafhankelijkheid en waar derhalve veel onrust leeft. 

Verzendkosten binnen Nederland en België zijn gratis


euro 18.95Aantal  Toertocht Francinus de Wind

Toertocht Francinus de Wind
tien jaar fietsen voor een menswaardig bestaan

Toertocht Francinus de Wind, fietsen voor een menswaardig afscheid

In 2004 werd Hospice Francinus de Wind vereerd met het bijzondere bezoek van oud minister president Dries van Agt. Hij bezocht de eerste bewoner en wielervriend Piet Libregts voor zijn vierenzeventigste verjaardag. Tevens waren aanwezig Peter Post en Fred Rompelberg. Diep onder de indruk was men van het sfeervolle gebouw, de inrichting en het speciale thuis dat Piet er gevonden had en van de initiatiefnemer Francinus de Wind die een groot deel van zijn vermogen heeft nagelaten voor de realisatie van het geheel. Zo ontstond het bijzondere plan om een bijdrage te leveren aan het hospice door het organiseren van een toertocht. In het comité van aanbeveling namen Dries van Agt, Koos Tacx sr., Wim van Drunen, Joop de Gans, Fred Rompelberg en Peter Post plaats. In 2004 werd de eerste tocht gehouden naar aanleiding van de opname van Piet Libregts, in 2013, werd de laatste tocht gehouden: de In memorial Piet Libregts.
Dit boek is een dankwoord aan allen die zich hebben ingezet voor de tocht en indirect voor het hospice, een waardige afsluiter van tien jaar Toertocht Francinus de Wind.  

Prijs is inclusief verzendkosten in Nederland en België


euro 15.00Aantal  Trui van de renner deel 1

Trui van de renner deel 1Trui van de renner, deel 1

John van Ierland en fotograaf/wielerverzamelaar Henk Theuns hebben de koppen bij elkaar gestoken om een serie met nieuwe wielerboeken te realiseren. 
Een geheel nieuwe verfrissende opzet, met verhalen over truien. 
Deze keer niet met louter een afbeelding en een algemeen verhaal, deze keer met de vertelling van de renner zelf: de ware beleving!
Verschillende (oud)renners werden bezocht om van hen het verhaal over de (oude) koerstrui aan te horen. Heroïek en anekdotisch is de beleving van de renner in zijn trui geschetst. Onbekende verhalen en 
verrassende uitspraken geven nieuwe inzichten in de wielerwereld en staan daarom garant voor een mooi stukje wielergeschiedenis. 
Gekoppeld aan de regenboogtrui verschijnt er een blauw, een rood, zwart, geel, groen en wit deel in de serie. Want voor ons zijn al die renners een beetje wereldkampioen.

Prijs is inclusief verzendkosten in Nederland en België


euro 10.00Aantal